Кошик 0
Список порівняння 0 Список бажань 0
Особистий кабінет
Меню
Наша адреса: Україна, м. Чернігів, вул. Івана Мазепи, буд. 110
Україна, м. Чернігів, вул. Івана Мазепи, буд. 110
Телефони: +38(050)0359799 +38(098)5944102
Пн-Пт: з 8:00 до 18:00
Сб-Нд: замовлення на сайті, зроблені в ці дні, обробляються в першу чергу в понеділок
Фактична адреса підприємства:
Україна, м. Чернігів, вул. Івана Мазепи, буд. 110

Електронна пошта:
sales@knapknap.com.ua
Телефони: +38(050)0359799
+38(050)0359799 +38(098)5944102 Замовити дзвінок

Як вибрати кухонний стіл

Як вибрати кухонний стіл

Класичний кухонний стіл в уяві пересічної людини виглядає як стільниця на чотирьох ніжках. Однак стандартна конструкція може мати низку інтерпретацій за формою, розміром, стилем, матеріалами виготовлення та іншими характеристиками. Тому перед придбанням слід ознайомитись з параметрами сучасного асортименту та аспектами, які допоможуть підібрати оптимальну модель на кухню.

Розміри кухонного стола

Вибираючи стіл для кухні за розміром, відштовхуються від двох факторів – площі приміщення та кількості посадкових місць. За першим параметром оптимальним вважається співвідношення габаритів стола до площі кухні 1:6. В такому разі рішення буде гармонійно інтегруватись в простір. При цьому стіл має розташовуватись на відстані 100-130 см до найближчого елемента, щоб забезпечити свободу пересування людей. Від стіни треба виділити 60-70 см для розміщення стільців.

За кількістю осіб, які будуть розташовуватись за столом, використовують універсальну формулу – для задоволення потреб однієї людини потрібен простір 60*40 см. Далі вираховуємо скільки персон зазвичай будуть розташовуватись за столом. Для великих сімей та родин, які полюбляють запрошувати багато гостей, потрібен буде виріб з місткістю на 8-10 осіб.

Варіанти кухонних столів за формою

Можна виокремити наступні різновиди кухонних столів за формою стільниці:

  1. прямокутні – класичні моделі, які можна гармонійно інтегрувати до будь-якого за дизайном приміщення, форма дозволяє встановлювати їх біля стіни, в кутку або по центру кухні, раціонально використовуючи простір;
  2. квадратні – компактний стіл для маленької кухні, який можна розмістити в куті приміщення, зібрати за ним до чотирьох людей;
  3. круглі – такі столи створені для встановлення по центру приміщення та розміщення великої кількості осіб, однак через неможливість розташування біля стіни використання вільного простору буде нераціональним;
  4. овальні – в цих моделях немає гострих кутів, що дає більше безпеки, вони дозволяють розмістити більше людей.

Форма столів впливає не тільки на особливості розміщення в інтер’єрі та кількість посадкових місць. За цим параметром меблі мають відповідати дизайнерським особливостям кухні, адже круглі та овальні столи більше вписуються в класичні композиції, а в інтер’єрі модерн або хай-тек будуть не зовсім доречними.

Матеріали виготовлення кухонних столів

Матеріал виготовлення стільниці, ніжок та інших конструктивних елементів є ключовим показником, за яким вибирають сучасний кухонний стіл. Компоненти впливають на зносостійкість моделі, її здатність витримувати механічне навантаження, потрапляння вологи, температурні коливання. Крім цього матеріали впливають на зовнішній вигляд та інтегрування до інтер’єру.

При виготовленні кухонних столів використовують наступні матеріали:

  • ЛДСП – універсальний матеріал, який представлений різноманітними текстурами та кольорами, завдяки ламінації підвищується супротив потраплянню вологи;
  • МДФ – матеріал, який за властивостями наближений до масиву деревини, вирізняється доступною вартістю;
  • пластик – столи з поліуретану або акрилу вирізняються невисокою ціною та різноманіттям відтінків, однак вони слабко захищені, швидко зношуються та вкриваються подряпинами;
  • скло – варіант з загартованого скла є гарним з точки зору зносостійкості та естетичності, однак підтримання його привабливого вигляду вимагає полірування, специфічний догляд займає багато часу;
  • натуральна деревина – естетичний матеріал, але дуже чутливий до потрапляння вологи, що робить його непрактичним для кухні;
  • натуральний камінь – природний матеріал, стійкий до зовнішніх факторів, однак велика вага зменшує мобільність столу і його важко буде перемістити за потреби.

Важливо забезпечити додатковий захист кухонного стола. Для цього поверхня має ламінуватись, вкриватись лаками, плівками, морилками чи іншими специфічними варіантами захисту від подряпин, інших пошкоджень.

Переваги столів-трансформерів для кухні

Останнім часом популярним рішенням для облаштування кухні стає стіл-трансформер. Він обладнаний інтегрованим розкладним механізмом, що дозволяє змінювати довжину та ширину стільниці. Це забезпечує гнучкість використання – більшість часу можна застосовувати стіл у складеному вигляді, а розкладати його, коли приходять гості і потрібна більша кількість місць для посадки.

Столи-трансформери можуть мати різні механізми перетворення – розкладання книжкою, розсування стільниці в сторони, слайдер, деякі моделі мають механізм регулювання за висотою. Головним критерієм стає простота трансформаційної конструкції, щоб складати та розкладати кухонний стіл можна було за кілька секунд простими рухами.

Коментарі